Racket tuning

Veel tennissers hebben een racket compromis gesloten en spelen daardoor niet met het optimale racket. Het optimale racket bestaat uit het optimale frame met de optimale snaar en bespannen op de optimale hardheid. Maar hoe weet je wat voor jou het beste is? Een kwestie van gevoel. De racket keuze van een jeugdspeler wordt bepaald door emotie en dat is tot op zekere leeftijd zeer begrijpelijk. Maar eigenschappen als kleur, merk, prijs of idool (die zeker weten met een ander ‘pro stock’ frame speelt met dat type paintjob)

(voorbeeld zelfde racket, andere kleur, ook dit is mogelijk bij ons!!)

maken helaas het racket niet tot het optimale racket. Een racket kopen zonder er eerst mee te hebben getennist kan uitlopen op een grote teleurstelling. Een paar keer in de winkel met het racket heen en weer zwaaien geeft een heel andere sensatie dan op de tennisbaan tegen een bal aan slaan! Racketspecificaties die ter  overweging moeten worden genomen bij het kiezen van een racket zijn: grip, gewicht (statisch gewicht), power, balanspunt, swingweight (hoe zwaar voelt je racket als je slaat, hierbij hebben 90% van de kinderen een te zwaar racket), bladgrootte en frame. image1430913482792 Waarom racket tunen? Hoe fijn is het als je je bespanning stuk slaat en je pakt het andere racket en deze slaat precies hetzelfde. Helaas is het zo, dat als je twee “dezelfde rackets” koopt dat ze hetzelfde zijn. Dat lijkt een onlogische opmerking, maar ook ‘dezelfde rackets’ (rackets van hetzelfde type) kunnen van elkaar verschillen. Bij ons kunt u uw racket aan laten passen naar wens en daarmee op maat terugkrijgen. Daarnaast kan een getuned racket ook blessures voorkomen  (soms al door een hele kleine verandering) doordat het beter aansluit bij jou manier van spelen. Wij werken met gespecialiseerde meetapparatuur (Prince Tuning Centre) waar wij het racket mee kunnen doormeten en een elektrische bespanner waar we de rackets van onze klanten (net zoals de professionals) mee bespannen.

voor meer informatie neem contact met ons op.

hieronder een aantal voorbeelden van rackets van top 10 spelers uit de wereld die duidelijk zijn aangepast (zie binnenkant racketblad).